Pomidory pachnące słońcem

14 September 2022

Dlaczego Grodan stawia na promocję polskiego ogrodnictwa?

W sobotę ruszyła pierwsza odsłona projektu zainicjowanego przez markę Grodan. W programie śniadaniowym „Dzień Dobry TVN”, prezenter Mikołaj Rey, na przykładzie pomidorów z gospodarstwa Janas, odsłonił kulisy polskiej uprawy pomidora malinowego w szklarni i rozsmakował się w lokalnie przygotowanych potrawach pomidorowych. Główny przekaz dla konsumentów skupił się na naturalności i jakości produktów szklarniowych. Czy udało się nam przekonać widzów, że pomidory ze szklarni „pachną słońcem”?

Materiał dostępny jest na stronie DDTVN pod linkiem

Zachęcamy do obejrzenia.

20220915 RW-GR PHO 1076

O projekcie - Dlaczego Grodan zdecydował się na promocję pomidora szklarniowego

„Polskie ogrodnictwo w ostatnim czasie mierzy się z wieloma przeciwnościami. Kryzys energetyczny i relatywnie niskie ceny produktów szklarniowych to główne przyczyny spadającej zyskowności Ogrodników. Grodan jako lider rynku czuje się w obowiązku wesprzeć branżę, zgodnie z założeniem, że naszą siłą są silni klienci” – mówi Przemysław Gemel, Dyrektor Biznesu i Członek Zarządu Grodan.

„Liczymy, że inwestycja w promocję produktów szklarniowych, to właściwy kierunek. Konsument powinien wiedzieć, że lokalne pomidory, z polskich szklarni są zdrowe, bezpieczne i smaczne” – dodaje Gemel.

W sobotę odbyła się emisja programu, przygotowanego we współpracy z Gospodarstwem „Pomidory Janas”. Mikołaj Rey na łamach programu „Dzień Dobry TVN” zachwycił się smakiem polskich pomidorów szklarniowych i przekonał o ich wysokiej jakości.

Materiał jest do obejrzenia pod linkiem.

20220915 RW-GR PHO 1078

Spotykamy się z licznym, pozytywnym odzewem na naszą inicjatywę. Mamy nadzieję, że uda się nam kontynuować przedsięwzięcie, powoli, ale konsekwentnie przekonując konsumentów do lokalnych produktów szklarniowych.

20220915 RW-GR PHO 1079

Niech wieść się niesie
Zachęcamy do dzielenia się linkiem.
Zależy nam, by materiał obejrzało jak najwięcej osób, aby kampania przyniosła jak największy możliwy oddźwięk.
Pomidor szklarniowy "pachnie słońcem" i warto go jeść. :)