Poland case study testimonial video: Stanieta

Emilia i Kamil Stanieta o macie Grodan GT Master 10 centymetrów

Emilia i Kamil Stanieta, ogrodnicy odnoszący od lat sukcesy w szklarniowej produkcji pomidora, zdecydowali się, jako jedni z pierwszych na użycie nowego podłoża – GT Master o wysokości 10 cm. Pod bacznym okiem ogrodników mających już doświadczenie z innymi matami – GT Master 7,5 cm, Prestige oraz produktami innych producentów, oceniano pracę nowej, wysokiej maty oraz doprecyzowywano odpowiednią dla uprawy strategię nawadniania.

Uzyskane efekty uprawowe są bardzo interesujące. Wielkość i jakość zbiorów pomidora malinowego uznano za w pełni zadowalające, a strategię nawadniania maty GT Master 10 cm za łatwiejszą w praktyce niż wcześniej przewidywano.

Poland case study testimonial: Kaźmierczak

Agnieszka i Ernest Kaźmierczak o Uprawie Precyzyjnej na systemie Grodan

W nowoczesnych szklarniach Agnieszki i Ernesta Kaźmierczaków produkowany jest pomidor malinowy. Biorąc pod uwagę wielkość i jakość produkcji oraz skalę sprzedaży i eksportu można powiedzieć, że jest to produkcja na skalę europejską. Od samego początku firmy w uprawie stosowano podłoża marki Grodan. O wyborze zawsze decydowały rezultaty uprawowe i łatwość użycia tych środków produkcji. Obecnie mata z wełny kamiennej GT Master i kostka uprawowa Plantop Delta są podstawą dla produkcji wysokiej jakości pomidorów. Dopełnieniem w uprawie jest urządzenie pomiarowe GroSens, które w istotny sposób ułatwia zarządzanie strategią nawadniania, na co zwraca uwagę pan Ernest Kaźmierczak.

Erwin Theeuwen o wykorzystaniu w uprawie precyzyjnej oprogramowania e-Gro

Erwin Theeuwen uprawia pomidory koktajlowe w Wellerlooi w Limburgu ze swoim byłym kolegą z klasy, Ger Derikx. Jako jeden z pierwszych użytkowników systemu, firma Derikx zebrała rok doświadczenia, korzystając z e-Gro, platformy oprogramowania do precyzyjnej uprawy opartej na danych. Na każdym etapie sezonu wegetacyjnego odkrywa zalety tej platformy i odkrywa, jak w znaczący sposób wykorzystać swoje dane.

Informuj mnie na bieżąco

Zapisz się do newslettera

ZAPISZ SIĘ